Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uzun bir radan sonra yüksek lisans
06-17-2010, 08:53 AM
uzun bir radan sonra yüksek lisans
Merhaba..ben 32 yaşında bir Kimya Mühendisiyim. Kendi mesleğimi sadece mezun olduktan sonra 1,5 yıl yapabildim ve daha sonra 8 yıl tekstil sektöründe çalıştım...fakat yine kendi mesleğime dönmek istiyorum.. şimdilik sadece yüksek lisans yapmak istiyorum, tabi bilmiyorum ama akademisyenlik bile düşünebilrim...tabiki bunlar sadece düşünce....siz deneyimli akademisyenlere sormak isterim...bu yaştada akademisyenliğe başlanırmı..özel sektörden çıkıp akademisyenliği seçenler oluyormu...çünkü genelde okuldan sonra direk yapılan bir seçim bu..çok mu gec kaldım acaba?? bir de akademisyenlikde sanırım yaş sınırı var 35..değil mi? fikir almak istedim sadece ...ama inanın mesleğime çok dönmek istiyorum..akademisyenlik olmasa bile yüksek lisansı en azından yapmak istiyorum...sevgiler
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-24-2010, 12:24 PM
RE: uzun bir radan sonra yüksek lisans
(06-17-2010 08:53 AM)cananege Yazılan:  fakat yine kendi mesleğime dönmek istiyorum.. şimdilik sadece yüksek lisans yapmak istiyorum, tabi bilmiyorum ama akademisyenlik bile düşünebilrim...tabiki bunlar sadece düşünce....siz deneyimli akademisyenlere sormak isterim...bu yaştada akademisyenliğe başlanırmı..özel sektörden çıkıp akademisyenliği seçenler oluyormu..

ben sosyal bilimciyim ama cevremden ornegin tarih konusunda sizin gibi isini birakip doktora yapmaya baslayanlar oldugunu duyuyorum. disaridan baktigim zaman şöyle dusunurum. bu kisi meslegini birakip akademik kariyer yapmaya yonelmesi cok kararli oldugunu gosterir. yas konusunda bir engel oldugunu zannetmiyorum ama kamu universitelerinde yas siniri olabilir.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

İletişim | Akademisyenler.org | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafifleştirilmiş Sürüm | RSS Beslemesi