|
35. Madde Mağdurları
|
|
03-30-2009, 05:25 AM
|
|||
|
|||
|
35. Madde Mağdurları
35. madde magdurlari sorunlarimizi TARTISALIM MI? 35. maddeye göre yüksek lisans veya doktora yapan arkadaslar, GELIN BIRLIKTE ÇÖZÜM YOLLARI ARAYALIM.
|
|||
|
03-30-2009, 05:26 AM
|
|||
|
|||
|
RE: 35. Madde Mağdurları
Arkadaslar bende 35. madde ile doktorami yapmaya ankara ya gidicem. Basvuru vs. yapmadim daha, ama bakiyorumda hep bi 35 li garibanligi söz konusu..Sayin 35 li meslektaslarim bu maddenin sakincalari nelerdir? sizce basvurmayayim mi? Basvurusam sonrasinda basimi vurmami gerektirecek olanlar nelerdir? tavsiye ve görüslerinizi bekliyorum!!!
|
|||
|
03-30-2009, 05:27 AM
(Bu Mesaj 03-30-2009 05:27 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : mercan06.)
|
|||
|
|||
|
Degerli hocam, 35. madde ile lisansüstü çalisma yapmanin güzel taraflari da var, olumsuz taraflari da. Tabii ki Ankara her türlü imkani olan, çalismaya müsait bir yer. Kimse size çok fazla müdahale etmez, rahatça çalismanizi yapabilirsiniz. Ama bazi olumsuz taraflari da var tabii. Ankara'nin pahaliligi, maastaki degisme filan gibi. Bunlara hazirlikli olun. Bu aslinda biraz kisiye göre de degisen bir durum. Sizin hangi üniversiteden ve nasil geldiginizle ilgili. Yani bölüm bsk. dekan, rektörle araniz iyiyse problem yok. Ama onlardan birinin olumsuz istegine ragmen gelirseniz yandiniz. Dönüsünüz yine onlarin yanina olacak çünkü. Birçok üniversitede 35. madde ile gelenler ortada kaliyor. Yani ne geldiginiz ünv. ne de yeni göreve basladiginiz ünv. size sahip çikmiyor. Ortada kaliyorsunuz. Aslinda problem 35. madde ile görevlendirilmek ya da doktora yapmak da degil. Tabii evliyseniz ve esiniz çalisiyorsa problem ister istemez olur. Sürekli düzeniniz bozulacak, tasinip duracaksiniz. Ama asil problem dönüste. Dönüste kadro alabilecek misiniz, ne kadar zamanda alacaksiniz? Kadro alamazsaniz yandiniz. Çünkü mecburi hizmetiniz oldugu için o ünv.den izin alamazsaniz ayrilamazsiniz. Bazi yerlerde hem kadro verilmiyor hem de muvafakat verilmiyor. O zaman ayikla pirincin tasini. Neyse dedigim gibi aslinda bu durumlar biraz da sahsi durumlar, yani sizin iliskilerinizle alakali. Bazisi için çok olumsuz olan bir durum bazilari için avantaj olabilir. Kolay gelsin, isleriniz yolunda gitsin...
Bilgisi olan arkadaslardan benim benim de bir ricam olacak: Ben 35. madde ile doktorami bitirdim ve bagli oldugum üniversiteye döndüm. Ancak burada bana kadro verilmesi mümkün degil, çünkü ilgili bilim dalinin kadrolari tamamen dolu. Yönetim muvafakat vermeye de pek niyetli degil. Ben ne yapabilirim, baska bir yerden kadro ayarlasam, istifa etme sansim var mi, bunun tehlikeleri nelerdir? Bu konularda bilgisi olan arkadas varsa yardimci olabilirse sevinirim. Tesekkürler... |
|||
|
03-30-2009, 05:28 AM
|
|||
|
|||
|
Merhaba,
Bir arkadasim benzer bir durumdaydi. Canakkale Onsekiz Mart Universitesi'nde uzun sure muvafakat icin bekledi ama alamadi. Sanirim universite yonetimlerinin muvafakat vermeme gibi bir egilimleri var. Daha sonra Akdeniz Univeristesi ile goruserek kadro icin soz aldi. Orada kadro acilinca istifa edip Akdeniz Universitesi'ne gecti. Ama oldukca sikintili ve stresli bir surec oldugunu hatiliyorum. Her an bosta kalma olasiligi var. Umarim sorunsuz halledersiniz. Iyi calismalar, |
|||
|
03-30-2009, 05:29 AM
|
|||
|
|||
|
merhaba,
Bildiğim kadarıyla 35. madde ile görevlendirilip doktoranızı tamamlayıp döndükten 1 yıl sonra kadro verilmezse zorunlu hizmetten muaf oluyorsunuz. benim de sormak istediğim bir konu var, doğuda bir üniversitede araş. görevlisiyim şu an ank.da yüksek lisansdayım ancak 35.madde başvurum dekanlıktan onaylandığı halde rektörlükten onaylanmadı, yani kadromu alamdım heyet raporuyla ankarada eğitimime devam ediyorum. öğretim elemanının yetersiz olduğu bir bölümde olduğum için göndermek zorunda fakat hala olumlu veya olumsuz yazılı bilgi alamadım, sürekli erteleniyor kararım. benzer durumda olup da herhangi bir işlem yapmış biri varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum. |
|||
|
03-30-2009, 05:30 AM
|
|||
|
|||
|
Selamlar ben yeni kayıt oldum. 35. maddeden faydalanmak istiyorum. Çalıştığım üniversitede doktora programı açılmadı. bu durumda nasıl hareket etmeli nerden başlamalıyım. 35. madde başvurusunu nereye nasıl yapmam gerekli. Ben daha çok ankara da bir üniversitede doktoraya yapmak istiyorum ama şu anda doktora programına kayıtlı olduğum bir üniversite de var. İlgi ve bilgilerinizi rica ediyorum.
|
|||
|
03-30-2009, 05:31 AM
|
|||
|
|||
|
slm ben de 35. maddeyle baska bir üniversitede doktora yapmak istiyorum,yakin zamanda 35. maddeyle kadro nakli yapan var mi?asamalar nelerdir, paylasir misiniz?
|
|||
|
04-09-2009, 04:04 PM
|
|||
|
|||
|
benim bildiğimde 35. madde ile geğitimini tamamlayıp dönenlere kendi üniv. leri kadro verme zorunda çünkü öğretim elemenı yetiştirmk amacı ile gidip doktora yaptılar
|
|||
|
08-28-2009, 11:11 PM
|
|||
|
|||
|
Selam arkadaşlar, bende 35. madde ile doktoramı tamamlamak üzereyim Eylül ayı sonunda Ankara'daki üniversitemden ilişiğim kesilecek ve Gaziantep'e döneceğim. Fakat geçen zaman içinde Ankara'da evlendim ve eşimin işi burada. Benim sormak istediğim mecburi hizmetimi başka bir üniversiteye en azından Ankara'ya yakın bir üniversiteye aktarmam mümkün mü. Çünkü bağlı bulunduğum üniversite kesinlikle izin vermeyeceklerini ve bütün hukuki yollara başvurarak tazminatı faiziyle bende geri alacakalarını söylediler. Büyük moral bozukluğu içindeyim çünkü şu an hamileyim ve çocuğumu tek başıma Gaziantep'te dünyaya getireceğim gibi görünüyor.
|
|||
|
09-02-2009, 07:00 PM
|
|||
|
|||
|
Yüksek lisans aşamasında 35. madde ile görevlendirildim. Yüksek lisansım bittikten sonra doktoraya başvurup kazandım diyelim:
1) 35. madde ile ilgili işlemlere tekrar en baştan mı başlıcam ? 2) yoksa 35. madde ile gittiğim üniversitenin doktora eğitimine başladığımı bildirmesi yeterli olucak mı ? 3)Doktorama devam edip edemememe kim karar verecek ? görevlendirildiğim üniversitemi ? yoksa geri döneceğim üniversite mi ? En kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi çalışmalar. |
|||
|
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım