|
Ögretim Görevlisi kadrosu hakkinda
|
|
03-30-2009, 05:32 AM
|
|||
|
|||
|
Ögretim Görevlisi kadrosu hakkinda
-ögr. görevlilerinin yüksek lisans ve doktora yapmalari kanunen yasak mi?
-ögretim görevlileri ne kadar maas aliyor? -görevde yükselme sanslari var mi? Bu konuda yardimci olabilecek kisiler varsa sevinirim... |
|||
|
03-30-2009, 05:37 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Ögretim Görevlisi kadrosu hakkinda
arkadaşlar,
Yurt dışında doktora ya da mastır yapmak Türkiye'deki üniversitelerde kadro almakta ne kadar etkili? ÖYP kadro almak açısından daha mı avantajlı? bu konularda bilgi alabilirsem çok sevinirim |
|||
|
03-30-2009, 05:37 AM
(Bu Mesaj 03-30-2009 05:38 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : akademik.)
|
|||
|
|||
|
Merhabalar
Çigdem hanim elbette yurt disinda yüksek lisans ve doktora yaparsaniz çok avantaj elde edersiniz. Eger böyle bir firsatiniz varsa hemen degerlendirmenizi öneririm. Türkiyedeki özellikle iyi vakif üniversitelerinde, yada bogaziçi ve odtü gibi büyük devlet üniversiteleri yurt disinda doktora yapmamis akademisyeni hoca olarak kabul etmiyorlar zaten....Ne yazikki durum böyle. Siddetle tavsiye ediyorum yurt disinda doktora yapmanizi.... Ögretim görevlilerinin doktora yapmalari çalistiklari üniversitenin üst yönetiminin insiyatifinde. Asil amaçlari ders vermek oldugu için, üniversiteden üniversiteye degismekle birlikte ders yükleri genelde fazla dolayisiyla da yönetim doktora için izin veredebilir vermeyedebilir. Yani bir zorunluluk yok...Bildigim kadariyla maaslar arastirma görevlisiyle ayni + girdikleri kadar ders ücretleri var tabi. |
|||
|
01-03-2010, 01:44 AM
|
|||
|
|||
|
Merhabalar, ben İTÜ'de okuyorum, henüz öğrenciyim. Fakat akademide kalmayı düşünüyorum; ama üstteki mesajı okuyunca umutsuzluğa kapıldım. Doktorayı yurtdışında yapma gibi bir şansım yok, doktoranın belli bir kısmında yurtdışına gidebilirim; ama tüm doktora öğrenimimi yurtdışında yapmak maddi sıkıntılardan ötürü mümkün değil. İTÜ'nün de %100 ingilizce eğitime geçtiğini düşünürsek, ben nerede akademisyen olacağım? Yada bu üniversitelerdeki doktora, yüksek programları ne işe yarıyor? Son olarak bu kadar üst düzey şartlar aranıyor madem maaşlar daha mı yüksek oluyor ki?
|
|||
|
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım