|
İngilizce Okutmanlığı - İyi kötü yanları
|
|
03-30-2009, 06:25 AM
|
|||
|
|||
|
İngilizce Okutmanlığı - İyi kötü yanları
Merhaba,
İngilizce öğretmenliğinden iyi bir derece ile mezun oldum. Okutmanlığı düşünüyorum ama olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir, basvuru koşulları nelerdir bilmiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
|||
|
03-30-2009, 06:26 AM
|
|||
|
|||
|
RE: İngilizce Okutmanlığı - İyi kötü yanları
okutmanlığın olumlu ve olumsuz yanıtları çalıştığınız üniversiteye göre değişmekte. eğer kendinizi bu alanda daha çok geliştirmek ICELT ve DELTA gibi yurt dişı geçerliliği olan sertifikaları almak ve MA yapmak istiyorsanız Bilkent iyi bir seçenek olabilir. eğer bunların hiç birini istemeyip sadece derse girip ingilizce öğretmek istiyorsanız diğer devlet üniversitelerini seçebilirsiniz.
|
|||
|
03-30-2009, 06:26 AM
|
|||
|
|||
|
RE: İngilizce Okutmanlığı - İyi kötü yanları
okutmanlık su anda aslında bu maaş adaletsizliği cercevesinde yaklasıldıgında universitede en iyi para kazanabilecek bölumlerden biri. ( 2. öğretim vs) bir doç. 1900 alırken kadrolu bir okutman haftada 30 saat ile yaklaşık 2100 lira almaktadır. ancak ömür boyu yapılabilecek bir iş olarak görmemk lazım eger hırslı bir insan degilseniz. bir diger olumlu yanı da calıstıgınız universitede doktoraya basvurmak istediginiz zaman daha bir kolay olmakta malum sartlar-ortam ve hocalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmektesiniz.
|
|||
|
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım