|
akademisyen olmak istiyorum ne yapmalıyım?
|
|
03-30-2009, 11:10 PM
|
|||
|
|||
|
akademisyen olmak istiyorum ne yapmalıyım?
selam arkadaşlar
benim size bir sorum olacak. ben akademisyen olmak istiyorum, çocukluktan beri hayalim. ne yapmam gerektigini pek bilmiyorum, alese girdim 76 puanım şimdi üds ye hazırlanıyorum. ama dahası var mı varsa nedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
|
|||
|
03-30-2009, 11:11 PM
|
|||
|
|||
|
RE: akademisyen olmak istiyorum ne yapmalıyım?
ne güzel ben de istiyorum..Bölüm birincisi olarak bitirdim lisansımı üds:67,5 ales 79 benim ümidim bile yok artık
|
|||
|
03-30-2009, 11:11 PM
|
|||
|
|||
|
akademisyen olmak istiyorsan öyle ALES i yükselteyim UDS yi artırayım gibi bi çaban olmasın. Minimum puanları al başvuru için şart. Ama kendine hemen bir dayı, bakan vekil veya akraba bul. tavsiye ederim. Akademisyen olmak istiyorsan her türlü haksızlığa hazırlıklı olmalısın ayrıca bence sen kendini bunlara hazırla. öyle bölüm birincisi olmak falanda işe yaramıyor. nekadar yönetmelik değişse bile hiçbir şey değişmedi aslında. Siz puanlarınızı artırarak ancak birinci sıradan kazanmış olursunuz yüksek lisansı veya doktorayı.
Gerçekten moralinizi bozmak istemezdim ama malesef gerçek bu. Ancak çok istiyorsanız ne olursa katlanırım diyorsanız akademisyen olun derim yok gelir kaynağım olsun diyorsanız yukarıda belirttiğim tavsiyelere uyun. Kolay değil ama kolay elsin... |
|||
|
04-13-2009, 05:03 PM
|
|||
|
|||
|
Bu kadar umutsuz olmamanız gerektiğini söylemek isterim ilk önce. Ben bir akademisyenim ve yolun başındayım. Sorarsanız dayım amcam varmıydı hayır yoktu. Sadece ben 1.5 yıl bunu bekledim ve bana verilmiş bir sözde yoktu. Kendi bölümümde akademisyen oldum ve bütün hocalarımı biliyordum ve hocamın bana söylediği şey şuydu; başka birşeylerle uğraş, burası için söz veremem, en yüksek notu alan arş.gör. olur derdi. Ve önceden girmek şimdiki gibi deildi aslında, bilim sınavı onu geçerseniz sonra mülakat oluyordu, gerçekten zorlarlardı. Gerçekten istiyorsanız birazcık inatlaşmak gerek diye düşünüyorum, bu benim şahsi görüşüm tabii ki. olacak diye bir şartta yok. Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi mükemmel deildir. İyi günler..
|
|||
|
04-16-2009, 09:07 AM
|
|||
|
|||
(04-13-2009 05:03 PM)esin27 Yazılan: Bu kadar umutsuz olmamanız gerektiğini söylemek isterim ilk önce. Ben bir akademisyenim ve yolun başındayım. Sorarsanız dayım amcam varmıydı hayır yoktu. Sadece ben 1.5 yıl bunu bekledim ve bana verilmiş bir sözde yoktu. Kendi bölümümde akademisyen oldum ve bütün hocalarımı biliyordum ve hocamın bana söylediği şey şuydu; başka birşeylerle uğraş, burası için söz veremem, en yüksek notu alan arş.gör. olur derdi. Ve önceden girmek şimdiki gibi deildi aslında, bilim sınavı onu geçerseniz sonra mülakat oluyordu, gerçekten zorlarlardı. Gerçekten istiyorsanız birazcık inatlaşmak gerek diye düşünüyorum, bu benim şahsi görüşüm tabii ki. olacak diye bir şartta yok. Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi mükemmel deildir. İyi günler..Yaşadığınız bu durumu Türkiye genelinde bir yüzdeye vurursak sizce yüzde kaçlık dilime giriyorsunuzdur? Lütfen objektif olmaya çalışın. |
|||
|
05-04-2009, 09:51 PM
|
|||
|
|||
|
Umutsuzluğu zamanında maksimum boyutta yaşayan biri oduğumu söylemiştim sizlere arkadaşlar. Yardımcı olmaya çalışıyorum ve objektif bakıyorum durumunuza, akademisyen olmak isteyenlerin işleri şu zamanda gerçekten zor.
Bu arada akademisyenlik isteyen arkadaşlar önemli bir husus var, bundan sonra araştırma görevlisi alınırken enstitü kadrosuna göre alınacak ki zaten yönetmeliği okuduysanız bu belirtilmiştir.yani bu ne demek oluyor siz arş.gör. olduğunuzda yüksek lisansınızı ve ya doktoranızı tamamladığınızda üniversite ile ilişkiniz kesililiyor. Bu durumu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. |
|||
|
05-12-2009, 06:49 AM
|
|||
|
|||
(03-30-2009 11:11 PM)ferromanyetik Yazılan: ne güzel ben de istiyorum..Bölüm birincisi olarak bitirdim lisansımı üds:67,5 ales 79 benim ümidim bile yok artık merhaba, durum gerçekten bu kadar mı kötü? ben de türkiye de akademisyen olma hayalimi gerçekleştirmek için almanya ya doktora yapmaya geldim. peki arkadaşlar özel üniversitelerde akademisyen olma şansı nedir, ya da izlenmesi gereken yol nedir? bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. |
|||
|
05-20-2009, 01:40 AM
|
|||
|
|||
|
Çalışmak, çalışmak, çalışmak...
|
|||
|
05-20-2009, 07:16 AM
|
|||
|
|||
|
öncelikle insanların günümüzde çok çalışıp saygınlık elde etmek ve aynı zamanda toplumuna faydalı olabilmek yerine az çalışıp kolaydan hedefe!! ulaşmayı tercih ettiği bir dönemde sizin gibi çocukluğundan beri akademisyen olma gibi ulvi bir hayale sahip olmasının takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
diğer yandan lisans eğitiminiz boyunca aslında bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenmiş olmanız gerekir diye düşünüyorum. ve aynı zamanda size bu konuda en iyi yardımı eğitim gördüğünüz hocalardan alabileceğinizi söyleyebilirim. kaldı ki muhtemelen kendileri tarafından sizin bu konuda bazı adımları atmanıza yardım edilecektir. sevgiler... |
|||
|
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

benim size bir sorum olacak. ben akademisyen olmak istiyorum, çocukluktan beri hayalim. ne yapmam gerektigini pek bilmiyorum, alese girdim 76 puanım şimdi üds ye hazırlanıyorum. ama dahası var mı varsa nedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...