|
Tezsiz yüksek lisans
|
|
03-30-2009, 11:12 PM
|
|||
|
|||
|
Tezsiz yüksek lisans
tezsiz yüksek lisans mezunuyum. bu diploma ile araştırma gorevlisi olabilir miyim? doktora basvurablir miyim? bilginiz varsa yazarsaniz sevinirim.
|
|||
|
03-30-2009, 11:14 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Tezsiz yüksek lisans
Tabiki bu diplomanın sahip olduğu haklar tezli yüksek lisans ile aynı.... ancak hocalar genellikle tezli yüksek lisansa öncelik veriyorlar
|
|||
|
03-30-2009, 11:14 PM
|
|||
|
|||
|
Elbette Araştırma Görevlisi olmaya hakkiniz var. Bu konuda tezli - tezsiz yüksek lisans ayrimi yoktur. Ayrica doktoraya da başvurabilirsiniz.
|
|||
|
03-30-2009, 11:15 PM
|
|||
|
|||
|
hakkımız var fakat sanırım tezli olanlar tercih sebebi......hocalar derken kimin araştırma görevlisi olacağını mı onlar seçiyor.....üniversitenin belli koşulları geçerli değil mi.........teşekkürler....
|
|||
|
03-30-2009, 11:16 PM
|
|||
|
|||
|
yanılmıyorsam 2003 yılında çıkan yasa ile artık tezsiz yüksek lisans mezunlarıda doktoraya başvurabiliyorlar.
araştırma görevliliği konusunda ise yüksek lisansı tezli veya tezsiz tamamlamanızdan çok genel başarınız ve o bölümde uyumlu çalışıp çalışmayacağınıza bakar hocalae. ancak yasal olarak araştırma görevliliği başvurusu için yüksek lisansı tezsiz yapmış olmanızın yaratacağı herhangi bir engel yok. |
|||
|
03-30-2009, 11:16 PM
|
|||
|
|||
|
cevap için teşekkürler...sadece kadro açılmasını beklemek gerekir herhalde.........peki tezlinin yararı nedir...cevaplarsanız çok sevinizrim.......
|
|||
|
03-30-2009, 11:17 PM
(Bu Mesaj 03-30-2009 11:17 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : eoumenes.)
|
|||
|
|||
|
Tezli yüksek lisans yapmış olmanız bilimsel bir araştırma yaptığınız ve rapor yazdığınız anlamına gelir. Genel olarak tezsize göre avantajlıdır. Ama üstteki nottada belirttiğim gibi yasal herhangi bir fark bulunmamakta. Kaldıki tezsiz programda da proje veya seminer adıyla tez kadar kapsamlı olmasada araştırma yaptırılmaktadır. Yani kısaca, çok dert edecek bir fark yok arada. Benim çok sayıda tezsiz yüksek lisans yapmış ve akademisyenliğe adım atmış tanıdığım var. Muhtemelen bir bölüme kabulünüzde yüksek lisansı nerede ve nasıl yaptığınızdan daha önemli başka hususlara bakacaklardır.
|
|||
|
03-30-2009, 11:18 PM
|
|||
|
|||
|
MERHABA BEN FYZYK MEZUNUYUM FAKAT YKYNCYÖ?RETYM FYZYK BÖLÜMÜ YOK. NE YAPABYLYRYM? ALANIMIN DI?INDA BY MESLEKLE U?RA?IYORUM VE HYÇ MUTLU DE?YLYM. ALESTEN E?ER 70 ALIRSAM EN AZ HEM AKADEMIK PERSONEL HEMDE YÜKSEK LYSANS YAPABYLYRMYYYM BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM .
|
|||
|
03-30-2009, 11:19 PM
|
|||
|
|||
|
bende fizik okuyorum,son senem..eğer akademisyen olmak istiyorsan ales+üds+lisans not ort. puanlarından 100 üzerinde bir değerlendirme yapılacak.Ales için en 70 almak gerekli ama üds başvuru yapacağın üniversiteye göre değişiyor. örneğin boğaziçi ünversitesinde lisans konuları dahilinde 10-15 soruluk ek bir sınavda yapılıyor..
|
|||
|
03-30-2009, 11:19 PM
|
|||
|
|||
|
arkadaslar bu konuda biraz iyimser davranmis
size su linki gonderiyorum http://www.yok.gov.tr/uak/yonetmelikler/lusinav.pdf burda hersey detayli yaziyor,eger tezsiz yuksek lisans yaptiysaniz,ogretim gorevlisi olamiyorsunuz,saygilarimla
|
|||
|
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

size su linki gonderiyorum