|
Tez danışmanı sorunu
|
|
03-30-2009, 11:41 PM
|
|||
|
|||
|
Tez danışmanı sorunu
Tez danismanim ile byuyuk sorun yasiyorum. Danismak icin bulmak mumkun degil. Bulundugunda da oldukca agresif davraniyor. Ulusal hakemli bir dergide makalemin yayinlanmasini, yoka tezimi kabul etmeyecegini soyluyor. Ne yapmalıyım?
|
|||
|
03-30-2009, 11:41 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Tez danışmanı sorunu
rabbim sana sabır versin arkadaşım. bazı hocalar gerçekten de öğrencilerine karşı çok sert davranıyorlar. bizim yapabileceğimiz pek bi şey yok. onların eline mahkumuz...
|
|||
|
03-30-2009, 11:42 PM
|
|||
|
|||
|
Kişilik veya davranış bozukluğu yok ise ben tez danışmanınızın kasten size zorluk çıkardığına inanmıyorum. Tezinizi yüksek lisans ise 3, doktora ise 5 juri üyesi önünde savunacaksınız ve bu savunma sırasında tez danışmanınız sizin tezinizi reddetmek değil tam tersine diğer jüri üyelerine karşı sizi savunma görevi olacaktır. Elbette o aşamaya geldiğinizde sizi savunabilmesi için öncelikle samimiyetinize ve yaptığınız çalışmanın bilimsel niteliğine güven duyması gerekir. Size hoş gelen bir makale bilimsel nitelikten çok uzakta olabilir. Belkide böyle bir durumdan kaynaklı olarak "hakemli dergide yayınlatın" demiş olabilir. Yani bu kibar bir uyarı olabilir. Zira öğretim üyeleri her ne kadar öğrencilerinin sınavlarda veya lisansüstü çalışmalarında zaman zaman kopyalama yaptığını bilselerde bu durumu içselleştiremezler. Doğrudan böyle birşeyden şüphelendikleri öğrenciyede rahatlıkla bu durumu söyleyemezler. Akıl vermek gibi düşünmeyin ama bence tez danışmanınıza çok fazla eleştirecek birşey bırakmayacak bir metin oluşturmadan gitmeyin.
|
|||
|
03-30-2009, 11:42 PM
|
|||
|
|||
|
Tez danismaninizin neden uluslararasi hakemli bir dergide yayin yapmanizi istemis olabilecegini bir dusunmek lazim. Bir kere tezin kabul edilmesi icin boyle bir zorunluluk yok.
Bence dediginiz gibi cok aksi bir insan olsa bile oncelikle onu ikna etmeden yol almaniz biraz zor ki bu kisi sizin danismaniniz olmayi basindan kabul etmisse calistiginiz konu ile ilgili bir sorundan ote metod sorunu yasiyor olabilirsiniz, en basitinden ne kadar iyi bir is cikarirsaniz cikarin belki format hatalariniz vardir, ( benim boyle sorunlarim olmustu ornegin, her seyinden once gramerine, ingilizcesine takilmak gibi) belki bu yuzden boyle bir sey istemistir. Bana da onemsiz gelen bu gibi kurallar baktigimizda bir derdimiz olup bunu anlatmak icin tez yazdigimiza gore aslinda cok onemli oluyor. Sinir bozucu bir durum ama ben olsam en azindan uygun bir dille neden bu derece uc birsey istedigini sorardim, tez yazmak her sekilde cok zor, kolay gelsin. |
|||
|
03-30-2009, 11:43 PM
|
|||
|
|||
|
merhabalar ben tez çaly?mam için bir kitap çevirisi almayy dü?ünüyorum ancak türkçeye çevirisi olmayan bir kitap bulmalyyym nasyl bulabilirim bildi?iniz bir internet sitesi var my ya da bir kitap listesi gibi? te?ekkürler
|
|||
|
03-23-2010, 05:55 AM
(Bu Mesaj 03-23-2010 05:56 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : penguen.)
|
|||
|
|||
|
merhaba,
tam olarak hangi konuda kitap cevirmeniz gerektigini bilmiyorum ancak bir yol onerebilirim. Turkce'ye henuz cevrilmemis bir kitap bulmanin en kestirme yolu yurtdisinda yeni cikmis bir kitabi cevirmek olabilir. Kitap yeni cikmis oldugu icin Turkce'ye cevrilmis olamaz. Tabi burada kitabin yeni baski olmamasina dikkat etmek lazim. Boyle bir kitap bulmak icin de amazon adli internet sitesindeki "new releases" kismina bakabilirsiniz. Asagiya linkini kopyaliyorum. Eger bu internet sitesinden kitap satin almak istemesseniz bir universitenin kutuphanesine giderek yeni gelen kitaplari sorabilirsiniz. Ya da katalog taramasi yaparak en yeni tarihli kitaplar arasindan birini secebilirsiniz. Saglamasini yapmak icin de idefix ya da kitapyurdu gibi bir internet kitapcisindan yazar adi ile kitabin Turkcesi var mi diye bakabilirsiniz. http://www.amazon.com/gp/new-releases/books/ref=sv_b_2 |
|||
|
08-21-2010, 09:56 PM
|
|||
|
|||
|
tercüme büroları |
|||
|